Здравствуйте Гость, Добро Пожаловать на форум!
Сеегодня нас посетили
  • Страница 1 из 1
  • 1
Ортопедичні устілки можуть нашкодити, якщо носити їх постійн
a_sovДата: Среда, 17.06.2026, 14:36 | Сообщение # 1
Пользователи
А може бути таке, що устілки навпаки зіпсують стопу, якщо їх носити кожен день? Я тільки недавно почала про це думати, бо після довгої прогулянки ноги якісь ватні, ще й спина іноді тягне. Дивилась у магазині там купа “ортопедичних” варіантів, бери по розміру і все. А потім читаю, що є ще ті, які роблять прям під ногу. І я вже заплуталась. Готові це норм чи просто тимчасово? А ті індивідуальні це реально треба, чи маркетинг для тих, хто переживає за поставу? Не розумію, куди йти: до лікаря, у спортмагазин, чи в центр, де сканують стопу. Бо носити щось постійно без розуміння теж стрьомно.
kirilzhilenko80Дата: Среда, 17.06.2026, 14:36 | Сообщение # 2
Пользователи
Постійне носіння неправильних устілок може більше нашкодити, ніж допомогти. Я це пройшла на собі, коли взяла “ортопедичні” вставки з масмаркету для довгих прогулянок і тренувань. Вони ніби підтримували стопу, але через тиждень почало тиснути в одному місці, а коліно стало відгукуватися після ходьби. Проблема в тому, що універсальна річ не знає, який у тебе завал, яка висота склепіння, як ти ставиш п’яту і де перевантажуєш передній відділ. Нормально зроблені устілки мають не просто “підняти арку”, а розподілити навантаження. Тоді менше втомлюються ноги, легше спині, стабільніше колінам. Але це має бути після комп’ютерної діагностики стоп, а не коли продавець на око підрізав шматок матеріалу під кросівок.
HzBoyДата: Среда, 17.06.2026, 14:37 | Сообщение # 3
Пользователи
Я працюю в залі, на ногах майже вся зміна. Колись купив собі м’які устілки, бо п’яти просто гуділи ввечері. Спочатку кайф, типу стало зручніше. А потім стопа почала втомлюватись ще дивніше, ніби нога провалюється. Пішов робити під себе різниця була не одразу, але за пару днів зрозумів, що стояти легше. Мозолі біля мізинця майже пропали, і після роботи вже не хотілось зняти взуття прямо в маршрутці. Але я б не носив будь-що постійно, якщо воно давить або міняє ходу.
kirilzhilenko80Дата: Среда, 17.06.2026, 14:38 | Сообщение # 4
Пользователи
Цитата HzBoy ()
Я працюю в залі, на ногах майже вся зміна. Колись купив собі м’які устілки, бо п’яти просто гуділи ввечері. Спочатку кайф, типу стало зручніше. А потім стопа почала втомлюватись ще дивніше, ніби нога провалюється. Пішов робити під себе різниця була не одразу, але за пару днів зрозумів, що стояти легше. Мозолі біля мізинця майже пропали, і після роботи вже не хотілось зняти взуття прямо в маршрутці. Але я б не носив будь-що постійно, якщо воно давить або міняє ходу.
Питання не в тому, чи можна носити устілки щодня, а в тому, чи правильно вони підібрані. Я часто бачу одну й ту саму помилку: люди купують готову пару з написом “ортопедичні”, кладуть у все взуття підряд і чекають, що стопа сама стане працювати краще. Але устілка це не просто м’яка прокладка. Вона впливає на положення стопи, розподіл навантаження, роботу колін, тазу і навіть попереку.
Індивідуальні моделі відрізняються тим, що їх підбирають не тільки за довжиною стопи. Важливі тип склепіння, завал п’яти всередину чи назовні, точки тиску під час стояння, поведінка стопи в русі, взуття і конкретна активність. Для офісу, бігу, трекінгу чи роботи “на ногах” можуть бути різні задачі. Одному потрібна м’якша підтримка, іншому стабілізація, третьому розвантаження передньої частини стопи.
Я в результаті робив діагностику і робив устілки там https://footbalance.com.ua/chi-mozhut-nashkoditi-ortopedichni-ustilki/ мені зайшов саме їх підхід, бо спочатку дивились стопу під навантаженням, а не просто питали розмір взуття. Це не виглядало як “купив і забув”, більше як нормальний підбір під конкретну людину. Тому моя думка така: носити постійно можна, якщо є показання і комфорт, але брати випадкові устілки та використовувати їх роками без перевірки сумнівна ідея.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: