|
Чи варто хвилюватися коли в аналізі сечі знаходять еритроцит
|
|
| biteh | Дата: Вторник, 19.05.2026, 00:11 | Сообщение # 1 |
|
Пользователи
| Чому в аналізі сечі можуть з’являтися еритроцити і чи це завжди щось небезпечне? Мене це реально насторожує, бо здавав аналіз просто для перевірки, а там якісь відхилення. Чи може це бути через звичайну втому або харчування, чи все ж треба одразу бігти на додаткові обстеження, щоб не пропустити щось серйозне?
|
Offline |
| |
| bolshechem_zhizn | Дата: Вторник, 19.05.2026, 00:11 | Сообщение # 2 |
|
Пользователи
| Я б не панікував одразу. Таке інколи буває і без жахів, особливо якщо немає симптомів. Але ігнорувати теж не варто, краще перепровірити аналіз і вже тоді робити висновки. Часто все виявляється простіше, ніж здається спочатку.
|
Offline |
| |
| darkhost | Дата: Вторник, 19.05.2026, 00:12 | Сообщение # 3 |
|
Пользователи
| Еритроцити в сечі, або гематурія, це коли в сечу потрапляють червоні кров’яні клітини, які в нормі там майже не повинні бути. Це може бути як тимчасове явище, наприклад після фізичного навантаження або стресу, так і ознака станів, пов’язаних із сечовидільною системою.
|
Offline |
| |
| akhamsa | Дата: Вторник, 19.05.2026, 00:13 | Сообщение # 4 |
|
Пользователи
| Якщо говорити просто, то еритроцити в сечі https://invivo.ua/uk/blog-detail/eritrociti-v-sechi/ це не діагноз, а маркер, який треба правильно інтерпретувати. Я б порадив не робити висновків по одному аналізу, а спершу повторити його через кілька днів і подивитися, чи є стабільність показників. Дуже часто причина банальна, від фізичних навантажень до легкого запалення, яке навіть не дає симптомів. У таких питаннях добре орієнтуватися на перевірені джерела, наприклад насайті клініки INVIVO пояснюють, що це може бути сигналом різних станів і краще підходити до цього спокійно, але уважно. Головне не накручувати себе, а діяти послідовно, спочатку контроль, потім вже рішення разом із лікарем, якщо потрібно.
|
Offline |
| |