| kentoauris | Дата: Вторник, 07.04.2026, 11:55 | Сообщение # 1 |
|
Пользователи
| Отаке питання, автоцивілка обов'язкова то всі знають і купується на рік.. а якщо я хочу на менший термін, бо планую продавати машину і не знаю як швидко це відбудеться чи можна скажімо на пів року її оформити?
|
Offline |
| |
| liuma1206 | Дата: Вторник, 07.04.2026, 18:02 | Сообщение # 2 |
|
Пользователи
| За законом стандартний поліс ОСЦПВ справді оформлюється на 12 місяців, але є винятки для машин з тимчасовою реєстрацією або тих, що проходять ОТК. Якщо ж машина на постійному обліку, то просто так "відрізати" собі пів року в страховій не вийде - система зазвичай не пропускає такі договори. Проте не поспішайте купувати повний пакет, якщо впевнені, що за кілька місяців зміните власника. Замість того щоб переплачувати за рік, який вам не потрібен можна придбати автоцивілку на 6 місяців, що це таке можна прочитати в цій статті pro.lviv.ua/korotkostrokova-avtotsyvilka-na-6-misyatsiv-obov-yazkova-strahovka-tz-bez-pereplat/ будете знати як легально не платити за зайвий час і чи є варіанти для вашого конкретного випадку. Це цілком робоча схема - головне, щоб новий власник відразу зробив собі нову страховку, а ваш договір був розірваний офіційно.
|
Offline |
| |