Здравствуйте Гость, Добро Пожаловать на форум!
Сеегодня нас посетили
  • Страница 1 из 1
  • 1
Як вибрати нормальну печінку тріски, щоб не смерділа?
misterbicipsДата: Суббота, 18.10.2025, 15:32 | Сообщение # 1
Пользователи
Сообщений: 398
Кілька разів купував печінку тріски, і постійно невдача. Відкриваєш банку, а звідти різкий, неприємний запах, іноді навіть прогірклий. Це ж ненормально? Вона має пахнути рибою, але не так. Як її взагалі вибирати в магазині, щоб не взяти зіпсовану? Чи це лотерея?
Offline
antp111Дата: Суббота, 18.10.2025, 15:33 | Сообщение # 2
Пользователи
Сообщений: 18
Якісний продукт має ледь помітний, специфічний рибний аромат, але ніяк не сморід. Якщо пахне прогірклим - це, швидше за все, згіркла олія або стара сировина. У магазині, звісно, не понюхаєш. Я в першу чергу дивлюся на саму банку. Вона має бути ідеальною: жодних здутостей, вм'ятин чи іржі. Ще можна потрясти: якщо всередині сильно "булькає", значить, там багато рідини, а самої печінки мало.
Offline
misterbicipsДата: Суббота, 18.10.2025, 15:33 | Сообщение # 3
Пользователи
Сообщений: 398
Дякую, про "булькання" - це цікавий лайфхак. А що зі складом? Я бачив, що деякі виробники додають рослинну олію, а не власний жир. Це має значення для запаху? І ще чув, що найкраща та, що зроблена "в морі" або принаймні в країні вилову, типу Ісландії. Чи це просто маркетинг, і на якість не впливає? Бо ціна на таку зазвичай вища.
Offline
antp111Дата: Суббота, 18.10.2025, 15:34 | Сообщение # 4
Пользователи
Сообщений: 18
Склад - це, мабуть, найголовніше. Якщо бачиш у складі будь-яку олію, крім власного жиру (який витоплюється з самої печінки), - не бери. Це означає, що продукт робили із замороженої сировини, яка вже втратила свій жир, і її залили дешевою олією, яка якраз і може давати той прогірклий запах. Ідеальний склад: печінка тріски, сіль, спеції (перець, лавровий лист).
Все. І так, місце виробництва - це не маркетинг. Найкраща печінка - та, яку зробили прямо на траулері або на береговому заводі одразу після вилову. Вона буде ніжною і без сторонніх запахів. Якщо ж її везли замороженою, а консервували вже у нас, якість буде гіршою. Якщо є змога, бери у склі - там хоч видно колір. Олія має бути прозорою, світлою, а печінка - кремовою, а не сірою.
Якщо цікаво, як вибрати нормальну печінку тріски https://maudau.com.ua/categor....risky-2 щоб не смерділа на Маудау є непогані поради. Але головне правило: якщо відкрив і запах не подобається - краще викинь, не ризикуй.
Offline
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: