|
У собаки блювання і відмова від їжі - це небезпечно?
|
|
| anttiibeatz | Дата: Пятница, 12.06.2026, 21:45 | Сообщение # 1 |
|
Пользователи
| Мій пес від самого ранку блідне, вирвав уже тричі жовчю і тепер взагалі відвертається від миски з їжею. Зазвичай він готовий з'їсти все підряд, а зараз просто лежить у кутку і сумно дивиться. Живіт наче не твердий, але млявість лякає. Підкажіть, наскільки небезпечна така комбінація симптомів, чи варто терміново шукати клініку, чи можна почекати до вечора і подивитися на стан?
|
Offline |
| |
| misterbicips | Дата: Пятница, 12.06.2026, 21:46 | Сообщение # 2 |
|
Пользователи
| Поєднання блювання з повною відмовою від їжі це серйозний привід для занепокоєння, тому я б не став тягнути час. У мого німецького вівчара так починався сильний гастрит через інфекцію, теж спочатку думали на звичайний розлад. Якщо тварина повністю ігнорує навіть улюблені смаколики і стає млявою, організм сигналізує про гострий процес. Раджу перевірити, чи п'є він воду, бо без рідини швидко почнеться небезпечне зневоднення.
|
Offline |
| |
| anttiibeatz | Дата: Пятница, 12.06.2026, 21:46 | Сообщение # 3 |
|
Пользователи
| Воду він п'є, але зовсім потроху, буквально кілька ковтків зробить і знову лягає на свій килимок. Діареї поки немає, проте позиви до блювання повторилися пів години тому, виходив тільки слиз. Згадую тепер нашу вчорашню вечірню прогулянку в парку, де він крутився біля кущів, міг підібрати якусь гидоту або шматок пластику від пляшки. Поведінка у нього дуже нетипова, пес зазвичай шкереберть бігає, а зараз навіть голови не піднімає, коли я його кличу. Мабуть, чекати ранку справді немає сенсу, треба збиратися.
|
Offline |
| |
| misterbicips | Дата: Пятница, 12.06.2026, 21:46 | Сообщение # 4 |
|
Пользователи
| Правильно робиш, що збираєшся, бо заковтнутий пластик викликає непрохідність. За таких умов самолікування лише забере час. У клініці проси зробити контрастний рентген або УЗД черевної порожнини. Тільки діагностика покаже реальну картину запалення чи наявність стороннього тіла. Для оцінки стану раджу вивчити рекомендації від фахівців HAB VET, де зібрано чіткі інструкції. Переходь за посиланням https://www.hab.vet/symptomy-ta-stany/blyuvannya-u-sobaky-abo-kota/ щоб знати алгоритм дій і вчасно розпізнати червоні прапорці. Якщо це отруєння, собаці швидко поставлять детоксикаційну крапельницю. Поки не намагайся годувати або насильно заливати рідину.
Сообщение отредактировал misterbicips - Пятница, 12.06.2026, 21:46 |
Offline |
| |