Здравствуйте Гость, Добро Пожаловать на форум!
Сеегодня нас посетили
  • Страница 1 из 1
  • 1
Чому Campari такий гіркий, як його пити?
misterbicipsДата: Понедельник, 20.10.2025, 11:37 | Сообщение # 1
Пользователи
Сообщений: 398
Купив пляшку Кампарі, хотів зробити Негроні. Але спершу вирішив спробувати його чистим з льодом. Це ж просто жах, яка гіркота! Наче п'єш якісь ліки. Я думав, воно буде як Апероль, тільки міцніше. Чому воно таке гірке? Його взагалі реально пити, чи я просто щось не так роблю?
Offline
antp111Дата: Понедельник, 20.10.2025, 11:37 | Сообщение # 2
Пользователи
Сообщений: 18
Ти не один такий. Кампарі - це не Апероль, це зовсім інша історія. Апероль солодкий і легкий. А Кампарі - це класичний італійський "амаро" (amaro), що буквально означає "гіркий". Вся його суть саме в цій гіркоті. Там секретний рецепт з 60+ трав, коріння і гірких апельсинів. Це його фішка, а не недолік.
Offline
misterbicipsДата: Понедельник, 20.10.2025, 11:37 | Сообщение # 3
Пользователи
Сообщений: 398
"Набутий смак", як то кажуть. Але ж люди його якось п'ють і отримують задоволення. Я от спробував з льодом, і мені все одно занадто. Як його "приборкати" вдома? Не завжди ж є джин і вермут для Негроні. Може, є простіші способи? З содовою? Чи, може, якийсь сік перебиває цю гіркоту? Бо хочеться зрозуміти, в чому прикол, а не просто тримати пляшку для краси.
Offline
antp111Дата: Понедельник, 20.10.2025, 11:38 | Сообщение # 4
Пользователи
Сообщений: 18
Так, чистим його п'ють тільки досвідчені фанати. Його треба змішувати, щоб збалансувати. Є два найпростіші і 100% робочі способи.
Перший і найкращий для знайомства - це "Гарібальді". Береш високий келих, багато льоду, 1 частину Кампарі і 3 частини апельсинового соку (в ідеалі - фрешу). Солодкість соку ідеально гасить гіркоту. Виходить неймовірно смачно і освіжаюче.
Другий варіант - "Кампарі Тонік" (або з содовою). Пропорція 1 до 3 або 1 до 4. Теж багато льоду і скибка лимона чи апельсина. Буде гірше, ніж з соком, але легше, ніж чистим.
А Негроні чи Американо - це вже класика, де гіркоту балансує солодкий вермут. Взагалі, Кампарі https://maudau.com.ua/categor....campari - це основа для багатьох коктейлів. Головне - не пий його чистим, якщо не готовий. Почни з апельсинового соку, це безпрограшний варіант.
Offline
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: