Здравствуйте Гость, Добро Пожаловать на форум!
Сеегодня нас посетили
  • Страница 1 из 1
  • 1
Апероль псується після відкриття чи стоїть довго?
misterbicipsДата: Понедельник, 20.10.2025, 11:23 | Сообщение # 1
Пользователи
Сообщений: 398
Купив пляшку Аперолю, зробили коктейлі, а тепер стоїть майже повна. Скажіть, він взагалі псується після відкриття? Чи може стояти в барі, як інший міцний алкоголь? Бо в ньому ж ніби небагато градусів. Не хочеться, щоб він втратив смак, все-таки не дешевий напій.
Offline
antp111Дата: Понедельник, 20.10.2025, 11:23 | Сообщение # 2
Пользователи
Сообщений: 18
Так, у цьому і є головна проблема. Це не міцний алкоголь. На відміну від горілки чи віскі, в Аперолі всього 11%. Цього замало, щоб він зберігався вічно. Він не "зіпсується" до стану отрути, але він почне окислюватися від контакту з повітрям, як відкрите вино. Він втратить свій яскравий смак і аромат.
Offline
misterbicipsДата: Понедельник, 20.10.2025, 11:23 | Сообщение # 3
Пользователи
Сообщений: 398
Тобто, він "видихається", як вино. А скільки він приблизно живе після відкриття, щоб смак залишався нормальним? Місяць? Півроку? Бо ми робимо "шприц" не так часто. І де його тоді краще зберігати? Я поставив просто в бар, у темну шафу. Цього досить, чи треба обов'язково переставляти в холодильник? Не хочеться займати місце, але і викидати потім пів пляшки шкода.
Offline
antp111Дата: Понедельник, 20.10.2025, 11:24 | Сообщение # 4
Пользователи
Сообщений: 18
Якщо глянути на рекомендації, то цей Апероль https://maudau.com.ua/categor....=aperol найкраще тримати саме в холодильнику. Темна шафа - це компроміс, але в теплі він буде "вмирати" швидше. Холод сильно сповільнює процеси окислення. Щодо термінів, то сам виробник рекомендує вжити відкриту пляшку протягом 3 місяців. Це не означає, що через 3 місяці і один день він перетвориться на отруту.
Ні, просто він почне помітно втрачати смак. Та сама фірмова гірко-солодка нота апельсина стане "пласкою", невиразною, аромат ослабне. Враховуючи його низьку міцність (11%), до нього треба ставитися, як до вермуту або лікерного вина, а не як до горілки.
Тому моя порада: щільно закривай пробку і став у холодильник. Так він точно збереже свій смак до наступної вечірки.
Offline
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: