|
Апероль псується після відкриття чи стоїть довго?
|
|
| misterbicips | Дата: Понедельник, 20.10.2025, 11:23 | Сообщение # 1 |
|
Пользователи
Сообщений: 398
| Купив пляшку Аперолю, зробили коктейлі, а тепер стоїть майже повна. Скажіть, він взагалі псується після відкриття? Чи може стояти в барі, як інший міцний алкоголь? Бо в ньому ж ніби небагато градусів. Не хочеться, щоб він втратив смак, все-таки не дешевий напій.
|
Offline |
| |
| antp111 | Дата: Понедельник, 20.10.2025, 11:23 | Сообщение # 2 |
|
Пользователи
Сообщений: 18
| Так, у цьому і є головна проблема. Це не міцний алкоголь. На відміну від горілки чи віскі, в Аперолі всього 11%. Цього замало, щоб він зберігався вічно. Він не "зіпсується" до стану отрути, але він почне окислюватися від контакту з повітрям, як відкрите вино. Він втратить свій яскравий смак і аромат.
|
Offline |
| |
| misterbicips | Дата: Понедельник, 20.10.2025, 11:23 | Сообщение # 3 |
|
Пользователи
Сообщений: 398
| Тобто, він "видихається", як вино. А скільки він приблизно живе після відкриття, щоб смак залишався нормальним? Місяць? Півроку? Бо ми робимо "шприц" не так часто. І де його тоді краще зберігати? Я поставив просто в бар, у темну шафу. Цього досить, чи треба обов'язково переставляти в холодильник? Не хочеться займати місце, але і викидати потім пів пляшки шкода.
|
Offline |
| |
| antp111 | Дата: Понедельник, 20.10.2025, 11:24 | Сообщение # 4 |
|
Пользователи
Сообщений: 18
| Якщо глянути на рекомендації, то цей Апероль https://maudau.com.ua/categor....=aperol найкраще тримати саме в холодильнику. Темна шафа - це компроміс, але в теплі він буде "вмирати" швидше. Холод сильно сповільнює процеси окислення. Щодо термінів, то сам виробник рекомендує вжити відкриту пляшку протягом 3 місяців. Це не означає, що через 3 місяці і один день він перетвориться на отруту. Ні, просто він почне помітно втрачати смак. Та сама фірмова гірко-солодка нота апельсина стане "пласкою", невиразною, аромат ослабне. Враховуючи його низьку міцність (11%), до нього треба ставитися, як до вермуту або лікерного вина, а не як до горілки. Тому моя порада: щільно закривай пробку і став у холодильник. Так він точно збереже свій смак до наступної вечірки.
|
Offline |
| |