|
Хто купував каблучку з камінням — скільки реально коштує?
|
|
| vasya195 | Дата: Пятница, 10.10.2025, 17:43 | Сообщение # 1 |
|
Пользователи
| Дуже цікаво дізнатися досвід — хто вже купував каблучку з камінням, скажіть, скільки реально може коштувати така річ? Я маю на увазі не просто дизайнерський бренд, а прикрасу з добротними матеріалами — золото чи срібло, натуральне чи напівдорогоцінне каміння. Бо в інтернеті бачу всюди дуже різні ціни – від сотень до десятків тисяч гривень. Чи хтось реально платив, скажімо, 3-5 тис, чи 10 тис, чи більше? Які були характеристики — вага, проба металу, вид каменю?
|
Offline |
| |
| xtrance1991 | Дата: Пятница, 10.10.2025, 17:43 | Сообщение # 2 |
|
Пользователи
| Я не називатиму конкретних брендів чи магазинів, але скажу з власного досвіду й спостережень: реальна ціна сильно залежить від кількох параметрів. По-перше — металл і його проба (золото 585 чи 750, срібло 925 чи інше). По-друге — сам камінь: натуральний дорогоцінний (наприклад, смарагд, рубін, сапфір або діамант) буде різко піднімати вартість; напівдорогоцінний (топаз, аметист, цитрин тощо) — значно дешевший. Третє — вага виробу та складність роботи (огранка, кріплення, деталізація). І четверте — маржа продавця, витрати на доставку, сертифікати тощо. З огляду на це, я бачив каблучки з добрим напівдорогоцінним каменем і золотом за 4-7 тисяч гривень, а також зустрічав екземпляри з діамантом чи іншим коштовним каменем — 20-50+ тисяч.
|
Offline |
| |
| vasya195 | Дата: Пятница, 10.10.2025, 17:44 | Сообщение # 3 |
|
Пользователи
| Дякую за відповідь, це вже дає якусь рамку. А чи можете поділитися вашим конкретним прикладом, скільки ви самі заплатили і що отримали — який метал, який камінь, вага, проба, чи був сертифікат? Наприклад, я дивлюсь зараз золоту каблучку з топазом чи аметистом, і ціна приваблива, але боюся, що в кінці це буде щось з менш чистим металом чи невідомим каменем. Чи це реально, щоб за 5-8 тисяч гривень взяти золоту каблучку з добрим напівкоштовним каменем, яка не буде “фіктивною”?
|
Offline |
| |
| alinagershik | Дата: Пятница, 10.10.2025, 17:46 | Сообщение # 4 |
|
Пользователи
| Цитата vasya195 (  ) Дякую за відповідь, це вже дає якусь рамку. А чи можете поділитися вашим конкретним прикладом, скільки ви самі заплатили і що отримали — який метал, який камінь, вага, проба, чи був сертифікат? Наприклад, я дивлюсь зараз золоту каблучку з топазом чи аметистом, і ціна приваблива, але боюся, що в кінці це буде щось з менш чистим металом чи невідомим каменем. Чи це реально, щоб за 5-8 тисяч гривень взяти золоту каблучку з добрим напівкоштовним каменем, яка не буде “фіктивною”? Коли я купував каблучку з натуральним топазом в оправі з золота 585 проби, вартість склала приблизно 6 800 гривень. Вага виробу була близько 3,2 грама, вставка — один топаз овальної форми приблизно 2 карати, обрамлений дрібними фіанітами по обідку. Сертифікат не було, але продавець надав детальний опис — проба, вага, фото збільшення, гарантія на 1 рік.Потім я бачив іншу каблучку з аметистом в золотій оправі, вага 4,0 г, вставка більша — і ціна вже перевищувала 9 500 гривень. Також я звертав увагу на каблучки зі срібла з вставками фіанітів, там ціна іноді 1-2 тисячі — але там часто метал нижчої проби або позолота.Отже, якщо ти знаходиш каблучки https://aurum.in.ua/ua/c/koltsa/ з добрими характеристиками (золото 585+, натуральний камінь або якісний напівкоштовний, вага понад 2-3 г, чиста обробка) у межах 5-8 тисяч — це цілком реально, особливо якщо продавець не закладає величезну маржу чи бренд. Головне — вимагати точні дані: пробу металу, сертифікат або фото з лупою, виміри каменю, вагу виробу. Якщо в описі все розписано — це хороший знак, а якщо вказують лише “з камінням” без конкретики — там може бути будь-що.
Сообщение отредактировал alinagershik - Пятница, 10.10.2025, 17:46 |
Offline |
| |