З чим краще готувати лаваш на грилі?
|
|
xtrance1991 | Дата: Пятница, 18.04.2025, 12:11 | Сообщение # 1 |
Пользователи
| Привіт, хлопці. Підкажіть, будь ласка, з чим найкраще готувати лаваш на грилі? Я маю на увазі які інгредієнти краще підібрати, щоб він був і соковитий, і ароматний. Бо я пробував просто з сиром та ковбасою, але щось не те. Хочеться щось цікавіше, можливо, з овочами чи соусами, але не знаю, з чого почати. Чи варто додавати салатні листки, чи вони згорять? І як зробити так, щоб начинка не витікала на решітку? Може, є якісь перевірені поєднання, які точно "зайдуть"? Поділіться досвідом!
|
Offline |
| |
romanekimov704 | Дата: Пятница, 18.04.2025, 12:17 | Сообщение # 2 |
Пользователи
| Я зазвичай підбираю складники так, щоб поєднувались і текстура, і смак: щось м’яке, щось хрустке, щось із яскравим ароматом. Добре заходить поєднання солодкого перцю, стиглих помідорів, твердого сиру та ніжної шинки. Додаю трішки листя салату вже після гриля, бо на вогні воно справді в’яне. Ще фішка — соус. Часниковий або зі спеціями — це обов’язково, бо саме він дає той самий глибокий присмак, що залишає враження. І обов’язково щільно загортай краї, щоб нічого не витікало. Досвід підказує, що найкраще запікати не прямо на решітці, а загорнувши лаваш у пергамент і на кілька хвилин покласти на гриль.
|
Offline |
| |
xtrance1991 | Дата: Пятница, 18.04.2025, 12:25 | Сообщение # 3 |
Пользователи
| Я якраз думав про перець і сир, але не був упевнений, чи це не буде сухо. Ідея з салатом після гриля — топ! А що до шинки — вона має бути копчена, чи будь-яка підійде? І ще питання — як довго тримати лаваш на грилі, щоб і підсмажився, і не згорів? І з пергаментом — це як, просто загортаєш і кладиш прямо на вогонь? Бо я раніше завжди думав, що треба на фольгу. Хочу спробувати щось новеньке для пікніка, щоб гості здивувалися. Може, ще є якісь варіації без м’яса?
|
Offline |
| |
vasya195 | Дата: Пятница, 18.04.2025, 12:26 | Сообщение # 4 |
Пользователи
| Цитата xtrance1991 (  ) Я якраз думав про перець і сир, але не був упевнений, чи це не буде сухо. Ідея з салатом після гриля — топ! А що до шинки — вона має бути копчена, чи будь-яка підійде? І ще питання — як довго тримати лаваш на грилі, щоб і підсмажився, і не згорів? І з пергаментом — це як, просто загортаєш і кладиш прямо на вогонь? Бо я раніше завжди думав, що треба на фольгу. Хочу спробувати щось новеньке для пікніка, щоб гості здивувалися. Може, ще є якісь варіації без м’яса? Мені подобається готувати лаваш на грилі ось по цьомк рицепту https://torchyn.ua/recipes/lavash-na-hryli там усе збалансовано: твердий сир плавиться, створюючи тягучу структуру, шинка дає солонуватий акцент, а перець і помідори додають соковитості. Соус Торчиніз вираженим часниковим смаком утворює ароматну основу, яка проникає крізь усі інгредієнти. Важливо щільно загортати краї лаваша, щоб утримати всю начинку всередині, і смажити на грилі буквально по 2–3 хвилини з кожного боку — до появи хрусткої скоринки.Якщо хочеш варіант без м’яса — заміни шинку на обсмажені баклажани або навіть печериці, теж виходить дуже смачно.
Сообщение отредактировал vasya195 - Пятница, 18.04.2025, 12:27 |
Offline |
| |